8 uren 2014, de 25e editie!

Wij nodigen je van harte uit om je op te geven als deelnemer aan de 8 uren van de Oosterschelde, dé unieke zeilwedstrijd voor ORC, Old gaffers, ongemeten en duo handed. Je bepaalt zelf je startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of Bergse Diepsluis. Je bepaalt zelf de route op basis van de opgegeven rakken, waarbij ieder rak slechts 2x gevaren mag worden.

De uitdaging: vaar zoveel mogelijk mijlen en finish exact om 18:00 uur voor Sint-Annaland. In Sint-Annaland wordt ieder schip op feestelijke wijze onthaald. De uitslag in de verschillende klassen wordt berekend op basis van handicap. Uiteraard zorgen wij voor schitterend weer en volop gezelligheid.

Nationaal Park Oosterschelde

Jawel, jij en de 8 uren van de Oosterschelde worden sponsor van een uniek natuurgebied. Jij door deel te nemen: een groot deel van het inschrijfgeld gaat direct door naar het NP Oosterschelde. Wij door actief sponsoren te werven voor het NP Oosterschelde.

Terugblik 8 uren 2013

Met een voorspelde 7 knopen wind en een grijze lucht begon de 8 uren van de Oosterschelde 2013. De Oosterschelde vormde een prachtig decor voor de 77 deelnemers. Waar in 2012 nog sprake was van een ware kus tussen twee schepen tijdens de start bij de Zandkreek, is dit jaar alles zonder problemen gestart. De weergoden waren de deelnemers later op de dag goed gezind met een matige wind en enkele stapelwolken.

Met dik 54,91 zeemijl heeft de heer Van Doorn van de Lady of the Dawn de meeste mijlen op de teller gezet. Dit leverde hem ook een nummer 1 klassering op binnen de ORC klasse. Het goud in de Toer klasse ging naar de Finally van de heer Vogelaar, voor de Toer met spi was dat de heer Van de Vrie met de Zee Deler. De schitterende OGA klasse werd gewonnen door de heer Van Spierenburg met de Cum Annexis C.A. WSV Sint-Annaland ging er op het eind met de verenigingsprijs vandoor.

Hoofdsponsors

 

valk_yachtbrokers

 

SNS_Bank-1

BL14028-banner1

Laatste nieuws